Woensdagen zijn wij uitsluitend op afspraak geopend. Op de zaak of bij u thuis plannen wij een rustig moment voor persoonlijk advies.

Bedadviseurs Berentsen

RIES Oolong thee

Naast groene en zwarte thee is er ook oolongthee. Deze thee is niet groen of zwart, maar heeft wel de eigenschappen van groene thee en het vitaliserende van zwarte thee. In een van de beste theegebieden in de provincie Guangxi (Zuid-China), produceert RIES zeer zorgvuldig zijn oolong thee. Het is er altijd rond de 25 graden, wat zorgt voor een stabiele en kwalitatief hoogwaardige thee. Oolongthee wordt op het juiste moment uit het fermentatieproces gehaald zodat het de goede eigenschappen van groene thee behoudt, zoals het afvoeren van toxines, en ook het verkwikkende van zwarte thee bevat. Groene thee staat erom bekend dat het je wat moe maakt – oolong thee, daarentegen, geeft je juist energie en heeft als bijkomend voordeel dat er weinig theïne in zit.

RIES oolongthee is een losse thee die je in een thee-ei of papieren filterzakje kan doen. De thee is biologisch en gegarandeerd van de tweede of derde pluk van theebladeren. Thee wordt meestal in vier tranches geplukt. De eerste blaadjes bevatten de meeste energie. Die thee is van topkwaliteit en daarom ook prijzig (ongeveer €80 per 100 gram). De tweede en derde pluk van RIES zijn gelukkig ook nog steeds van zeer goede kwaliteit. Omdat RIES deze productie in eigen beheer hebben, kan RIES de prijs laag houden. De meeste thee in zakjes uit de supermarkt wordt gemaakt van het afvalblad na de vierde pluk. Dat is thee van de minste kwaliteit waar bovendien nauwelijks nog energie in zit. De smaak van die thee is minder aangenaam en daarom wordt er door fabrikanten vaak een (chemisch) smaakje aan toegevoegd.

Kruidenextracten 

Naast de vitaliserende basisthee, zijn er zes kruidenextracten op waterbasis ontwikkeld. Elk kruidenextract heeft specifieke werking ter ondersteuning van de volgende processen: afvallen, vitaliteit boosten, weerstand verhogen, huidverbetering, betere doorbloeding en betere hormoonbalans. De basisthee wordt dan geleverd met een vloeibaar kruidenextract dat je toevoegt aan je kopje gezette Herbal tea. Zo kun je jouw oolongthee afstemmen op je eigen behoefte. Deze supplementen hebben nauwelijks tot geen invloed op de natuurlijke smaak van de thee. Kruidenextracten van RIES zijn Hydrofiele Concentraten (HC). Het preparaat wordt verkregen door de kruiden te laten trekken. Aan dat mengsel van alcohol en water wordt later glycerine toegevoegd. De alcohol is volledig afgedampt in het eindproduct, wat bijzonder is voor een vloeibaar extract. Dat is de reden waarom je met een kleine dosering van slechts 3 druppels mooie resultaten bereikt. 

Wie kan de kruidenextracten gebruiken?

RIES kruidenextracten zijn geschikt voor kinderen en mensen die alcohol willen vermijden. Ook zwangere vrouwen kunnen de producten van RIES consumeren. Grote hoeveelheden theïne/cafeïne kunnen echter wel van invloed zijn op de vruchtbaarheid. Wij raden daarom bij een zwangerschap of zwangerschapswens aan maximaal tien kopjes RIES Herbal Tea per dag te drinken vanwege de natuurlijke theïne in thee. Van oolongthee met een kruidenextract (3 druppels toevoegen per kopje) adviseren we om niet meer dan twee koppen per dag te drinken. Onze oolongthee en supplementen werken altijd complementair met medicatie en zijn dus veilig samen te gebruiken, tenzij anders vermeld op de verpakking van de medicijnen.


© Copyright Bedadviseurs Berentsen |