Woensdagen zijn wij uitsluitend op afspraak geopend. Op de zaak of bij u thuis plannen wij een rustig moment voor persoonlijk advies.

Linnen dekbedovertrek

Een linnen dekbedovertrek of lakenset speciaal gedurende warme dagen, maar ook voor de rest van het jaar voelt heerlijk aan voor uw lichaam. Linnen is fris, schoon en comfortabel. Het is zacht, maar tegelijk ook sterk en duurzaam. Hoe vaker men het gebruikt, hoe zachter en sterker het wordt. Linnen kan 20% van zijn gewicht aan vocht absorberen voordat het zelf vochtig aanvoelt. Daarbij geeft het vocht gemakkelijk af aan de lucht, zodat het fris en droog blijft aanvoelen. De stof is kleurvast, gemakkelijk wasbaar en niet-allergeen. Bij het verbouwen van vlas zijn aanmerkelijk minder verdelgingsmiddelen en meststoffen nodig dan bij andere gewassen. De vezels zijn recycleerbaar en uiteindelijk afbreekbaar in de natuur.

Libeco Organic Collection

Vanaf het planten van het zaadje tot het sluiten van de verpakking word dit product geteeld en verwerkt op de meest ecologische en sociaal verantwoorde manier.
Het vlas word gekweekt door een groep biologische landbouwers. Geen enkele schadelijke stof word gebruikt, ook niet tijdens het spinnen, weven en afwerken van het product.

Linnen een textielstof van eigen bodem

De mensen hebben altijd al behoefte gehad aan goede en fijne textielstoffen. De belangstelling voor linnen is al heel oud en gaat terug tot ver voor onze jaartelling. Wie op de hoogte is van de duurzaamheid, de eigenschappen en de kwaliteit begrijpt waarom men graag met linnen werkt. Linnen wordt van vlas gemaakt. Vlas is bovendien de enige textielplant die het goed doet in ons vochtige en koele zeeklimaat. In West-Europa wordt al meer dan 2000 jaar lang vlas verbouwd en linnen gedragen.
In de maand Maart/April wordt het vlas gezaaid om na circa 100 dagen te worden geoogst. Frankrijk, België en Nederland zijn van oudsher de belangrijkste productielanden van textielvlasin de wereld.


© Copyright Bedadviseurs Berentsen |