Woensdagen zijn wij uitsluitend op afspraak geopend. Op de zaak of bij u thuis plannen wij een rustig moment voor persoonlijk advies.

 

LET OP!! IVM BEURS EN SCHOLING ZIJN WIJ 19 T/M 26 MAART GESLOTEN

 

 

Zomer Dekbed Tencel “Atelier” By Bedadviseurs Berensten

v.a.: 185,00

Dit plantaardige en diervrije dekbed is geschikt voor de zomer.

Het Tencel “Atelier” zomer dekbed is gevuld met natuurlijke tencel. Dit materiaal is milieuvriendelijk én diervrij, het wordt gewonnen uit vezels van de eucalyptusboom, waardoor het ook wel een vegan dekbed wordt genoemd.

Deze Tencel vezel  staat garant voor een heerlijke nachtrust en BROEIT NIET . Dit dekbed staat garant voor een snelle vochtafvoer is anti – allergisch en heerlijk zacht.

 

TIP

*Wij raden u aan om dekbedden op de 220 lengtemaat aan te schaffen. Dit omdat het dekbed dan ruim over de voeten valt en het met eventueel instoppen van een dekbed onze bloeddoorstroming niet afknelt (wat weer voor koude voeten zorgt) bijna al onze dekbedovertrekken worden tot 260cm lengte gebracht en in het geval van CF of Christian fischbacher tot 220. Uw dekbed past dus altijd in de overtrek.

Staat uw wens maat er niet bij? Geen probleem neemt contact met ons op en wij helpen u graag. Voor uitgebreid advies en acties adviseren wij u onze zaak te bezoeken.

Wissen

Wat is tencel?

Tencel is een cellulosevezel, die wordt gemaakt door houtpulp van de eucalyptusboom op te lossen en een speciaal droogproces te gebruiken dat spinnen wordt genoemd. Voordat het wordt gedroogd, worden houtsnippers gemengd met een oplosmiddel om een nat mengsel te produceren.
Het mengsel wordt vervolgens door kleine gaten geduwd om draden te vormen, die vervolgens  worden behandeld en de lengtes van vezels worden tot garen gesponnen en tot een doek geweven. De stof die er ontstaat is fluweelzacht en absorbeert veel meer vocht dan katoen.

De invloed van tencel op het milieu

Net als katoen en bamboe is tencel gemaakt van plantaardig materiaal. De productie van tencel vereist minder energie en water dan katoen. Als een natuurlijk afgeleide vezel is tencel ook biologisch afbreekbaar. Dit maakt tencel niet alleen een vegan dekbed, maar ook een milieuvriendelijker dekbed dan andere materialen.

Eigenschappen van tencel

Tencel heeft ongelooflijke absorptie-eigenschappen en is 50% meer absorberend dan katoen. Omdat tencel dekbedden beter ademend zijn en minder vatbaar zijn voor geurige bacteriegroei, zijn deze stoffen perfect voor beddengoed.

Productspecificaties

Tijk

Fijn percal 100% KBA Bio katoen

Vulling

Tencel

Eigenschappen

Heerlijk licht en luchtig dekbed. Goede vochtregulatie, duurzaam, anti-allergisch en heerlijk zacht.

Maten

140/200, 140/220, 200/220, 240/220, 260/220

Warmteklasse

Zomer


© Copyright Bedadviseurs Berentsen |